Talent Care Lead Nicholas

In de rubriek ‘Meet Zenjob’ stellen we mensen voor die bij ons werken – of ‘Zennies,’ zoals we ze noemen. In elke aflevering krijgen ze dezelfde vragen, maar de antwoorden variëren sterk door hun verschillende rollen en persoonlijkheden. Zodat je echte en uitgebreide inzichten krijgt van hoe het is, om met ons te werken. Deze keer spraken we met Nicholas, een van onze managers in Talent Care.

Nicholas begon bij Zenjob in januari 2021 als Talent Care Lead. Hij werkt samen met de andere Talent Care Leads om ervoor te zorgen dat zij Talent-specifieke verzoeken en incidenten afhandelen. Momenteel werken ze samen aan het opschalen van hun processen om dingen sneller af te handelen, en mee te groeien met het bedrijf.

Wat is het meest uitdagende en lonende aan je werk?

“Een van de belangrijkste factoren waarom ik voor Zenjob heb gekozen, was de bedrijfscultuur. Het was voor mij belangrijk om te werken met gelijkgestemde mensen die niet alleen goed willen samenwerken, maar ookwerken aan het verbeteren van de wereld om hen heen. Ik was positief verrast door hoe de mentaliteit hier binnen het bedrijf. In het verleden heb ik in een aantal behoorlijk geweldige organisaties gewerkt, maar niets had me kunnen voorbereiden op hoe positief de cultuur bij Zenjob is.”

“Nu we blijven groeien, bevinden we ons in een fase waarin we onze processen moeten opschalen om onze groei te evenaren. Dit heeft tot groeipijnen geleid toen onze werklast onverwacht met sprongen omhoogging. Maar het is ook heel lonend geweest om hier lering uit te trekken en slimmere manieren van werken te vinden.”

“Gelukkig werk ik samen met een team van geweldige, positieve mensen die ijverig samenwerken met een glimlach op hun gezicht. Ze delen allemaal relevante inzichten en ideeën, en werken verbazingwekkend goed samen aan gemeenschappelijke doelen.”

Hoe zou je je team omschrijven?

“Het Talent Care team noemt zichzelf onofficieel de Talent Care Bears, wat een zeer toepasselijke titel voor ons is. Ik heb nog nooit in een team gewerkt dat elkaar zo enorm steunt en sociaal bewust is van elkaar. Ze staan allemaal te popelen om elkaar te helpen en een stapje extra te zetten.”

Waar ben je het meest trots op?

“Als Amerikaan heb ik de neiging om in superlatieven te spreken, en te zeggen dat dingen het beste of het slechtste ooit zijn. In werkelijkheid heb ik moeite om favorieten te kiezen, zoals mijn meest trotse prestatie of beste ervaring. Er zijn dingen in mijn privéleven waar ik stilletjes trots op ben. In mijn professionele loopbaan heb ik gemerkt dat het helpen van anderen bij het ontsluiten van hun potentieelvoor mij het meest lonend is geweest. Ik heb gewerkt met verschillende mensen met een hoog potentieel die graag de tijd en de moeite wilden nemen om te groeien. Ik ben er trots op dat ik dat proces samen met hen heb kunnen begeleiden en heb kunnen zien hoe ze vanuit een startpositie verder zijn gekomen in hun carrière.”

Welk advies zou je geven aan iemand die bij Zenjob aan de slag wil in de Talent Care?

Ik zou het volgende advies willen geven: Doe je huiswerk. Lees je in over de bedrijfscultuur. Het is allemaal beschikbaar. Als het je aanspreekt, en je bent bereid om te werken in een bedrijf waar samenwerking, vriendelijkheid, toewijding, transparantie en nederigheid persoonlijkheidskenmerken zijn die bij jou en je werkstijl passen, kom dan bij ons werken. Als je een meer eten-en-gegeten-worden mentaliteit hebt, dan is dit misschien niet de beste plek voor jou.

Hoe zie jij de toekomst van werken?

“Als Amerikaanse expat die bijna 15 jaar geleden naar Berlijn verhuisde, was ik nogal geschokt door de bureaucratie en alle kleine regeltjes en voorschriften. Ik heb de algemene mentaliteit van de Duitse beroepsbevolking al zien evolueren sinds ik hier aankwam. Het heeft even geduurd, maar online werken is nu mogelijk. De pandemie heeft ons veel geleerd over wat mogelijk is op het gebied van werk. Nu er steeds meer technologische opties beschikbaar en veiliger worden, voorzie ik dat de werkwijzen ook zullen blijven ontwikkelen. Er zal misschien meer thuiswerken komen, een gemengde arbeidsstatus en werken voor meerdere bedrijven tegelijkertijd,dankzij de snel ontwikkelende technologie.”

Als je meer wilt weten over leiderschap en een kijkje achter de schermen bij Zenjob, lees dan ook ons Meet Zenjob-interview met twee van onze tech groepsleiders Hélène en Ayca.

Terug naar het overzicht